Adat nélkül csak véleményed lehet

Hirdetői oldalról egyre nagyobb az igény, hogy a kiadók és értékesítési házak rendelkezzenek a felhasználóik tartalomfogyasztási szokásairól olyan adatokkal, amikre a hirdetők célozni tudják üzeneteiket. Az olvasókat érdeklő hirdetések elhelyezéséhez tudnunk kell, hogy mit és milyen gyakorisággal olvasnak, honnan merre mennek az általunk értékesített oldalakon, milyen eszközt használnak böngészésük során. Ezen adatokból képzett szegmensek alapján hirdetőink az olvasó számára releváns, személyesebb reklámokat tudnak számukra eljuttatni.

Az Evomediában erre az igényre reagálva alkottuk meg adatprojektünket és kínálunk first party adatokkal felruházott kampányokat. Amikor a felhasználó meglátogat egy oldalt a portfóliónkban, akkor több információt is elárul magáról: pl.  milyen forgalmi forrásból érkezett, milyen cikket olvas éppen, annak mi a címe és milyen címkék vannak hozzárendelve, mennyi időt tölt az oldalon, hova megy tovább. Ezek alapján minden felhasználó bekerül különböző, jól célozható szegmensekbe. Tartalomfogyasztási szempontok alapján vannak például női és férfi tartalomfogyasztóink, kisgyerekesek és családosok, sportrajongók, futball drukkerek, autó-motor érdeklődésűek, utazásra vágyók, popkultúrát kedvelők, gazdaságra és üzletre fogékonyak, egészségesen élők, lakásvásárlók, gamerek, pályakezdők…stb a látogatóink között.

Ezek már most elérhető célcsoportok, de hirdetői igényre szinte bármilyen szűkebb célcsoportot létre tudunk hozni.

 A kiadói First Party adatok tehát rendkívül értékesek, és adatprojektünk építése során kiemelten ügyeltünk a rendszer biztonságára és az adatokkal kapcsolatos szabályozásra, hiszen az adatgyűjtés anonim módon, a GDPR-nak megfelelően történik.

Az adatok minden esetben frissek, csak az elmúlt 28 nap tartalomfogyasztási szokásait vesszük figyelembe.

 A first party adatokkal felruházott kampányok PMP dealekben már elérhetőek nálunk, de hamarosan a hagyományosan vásárolt kampányok is célozhatóak lesznek az új szegmensekre. Az adat az új arany! Induljon az aranykor! Tervezz és dolgozz velünk adattargetált kampányaidban is!